22nd May 2024

Persbericht: Meatable benoemt Jeff Tripician – veteraan uit de Amerikaanse vleesindustrie – als nieuwe CEO

• Benoeming onderstreept focus van het bedrijf op de Amerikaanse markt
• Stap volgt op de geplande commerciële productlancering van Meatable in Singapore later dit jaar
• Het bedrijf voegt ook Dean Banks, voormalig president en CEO van Tyson Foods, toe aan de Board of Directors

Leiden, NL – 22 mei 2024 – Meatable, het innovatieve foodtechbedrijf met als missie om kweekvlees op grote schaal te produceren, heeft vandaag aangekondigd Jeff ‘Trip’ Tripician te benoemen als nieuwe CEO, met ingang van 17 juni. Tripician is gevestigd in de Verenigde Staten en volgt huidig CEO en mede-oprichter Krijn de Nood op, die lid zal blijven van de Board of Directors. De benoeming sluit aan bij de focus van het bedrijf op markttoetreding in de VS, na de geplande commerciële lancering in Singapore later dit jaar.

Cees de Jong, voorzitter van de Board of Directors: “Ik wil Krijn bedanken voor het feit dat hij van Meatable dé leider in gecultiveerd varkensvlees heeft gemaakt. In de fase waarin Meatable zich nu bevindt is het belangrijk om een CEO te hebben in de Verenigde Staten, en verhuizen was geen optie voor Krijn. Ik kijk er naar uit om met hem te blijven samenwerken en zijn waardevolle bijdragen als lid van de Board te ontvangen. We zijn hem buitengewoon dankbaar voor zijn leiderschap en begeleiding.”

Krijn de Nood, huidige CEO en mede-oprichter: “Ik ben ongelooflijk trots op het team en hun prestaties. We hebben een visie en een droom omgezet in een van de belangrijkste en meest indrukwekkende technologieën ter wereld. In totaal hebben we sinds 2018 zo’n €85 miljoen opgehaald, waarvan €30 miljoen afgelopen jaar. Als gevolg van deze investeringen kan Meatable nu in slechts vier dagen een gecultiveerd varkensworstje produceren, veel sneller dan de rest van de markt. Daarnaast ligt het bedrijf op koers om dit jaar in Singapore te lanceren, vóór uitbreiding naar de Verenigde Staten. Ik ben blij dat ik de leiding van Meatable aan Trip kan overdragen met een sterke basis, en met een veelbelovende toekomst.”

De Jong vervolgt: “Ik ben verheugd om Trip bij Meatable te mogen verwelkomen. Hij is zeer goed gekwalificeerd om ons naar deze spannende en belangrijke groeifase te leiden. Zijn lange en succesvolle ervaring in de biologische en natuurlijke vleesindustrie zal van onschatbare waarde zijn bij het bereiken van onze wereldwijde groeidoelstellingen. Zijn passie voor innovatie en het versterken van de kwaliteit van de voedselvoorziening maakt hem een ideale leider om de missie van Meatable vooruit te helpen.”

Tripician heeft meer dan 25 jaar ervaring in de biologische en natuurlijke vleesindustrie in de VS, met diepgaande expertise in de toeleveringsketen, marketing van duurzame vleesproducten, fondsenwerving en fusies en overnames. Hij was meest recentelijk CEO van Grass Fed Foods, het grootste platform voor grasgevoerd rundvlees van de VS, en daarvoor president van Perdue Premium Meat Company.

Jeff 'Trip' Tripician

Als onderdeel van de focus op toetreding tot de Amerikaanse markt, kondigt Meatable ook de benoeming aan van voedsel- en biotechnologieveteraan Dean Banks, voormalig president en CEO van Tyson Foods, in de Raad van Bestuur.

Gedurende zijn carrière heeft Banks talloze leiderschaps- en ondernemersfuncties bekleed in de sectoren voeding, landbouw, technologie en life sciences. Momenteel is hij CEO-partner van Flagship Pioneering, een toonaangevend biotechnologiebedrijf, en CEO van Indigo Ag, een toonaangevend koolstofprogramma voor boeren. Voorheen was hij lid van het leiderschapsteam bij X (een Alphabet-bedrijf, voorheen bekend als Google [X]).

Meatable zal gevestigd blijven in Nederland, op het Leiden Bio Science Park.

Dean Banks

For more information:


For press enquiries, please contact:
press@meatable.com